طرز تهیه باقلاقاتوق اصل شمالی

  • زمان درج : 4 ماه قبل
  • مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب : مجله سرگرمی یاثار-->>> آشپزی-->>>
  • بخش مربوطه : آشپزی
  • طرز تهیه باقلاقاتوق اصل شمالی
  • طرز تهیه غذای باقلاقاتوق ، یک نوع غذای بسیاره لذیذ شمالی
    این غذا که اصالت آن به شمال ایران، یعنی استان گیلان بر می گردد، غذایی فوق العاده خوشمزه و پرطرفدار می باشد. همه کسانی که غذای شمالی دوست دارند حتما حتما یک بار این غذا را تست کرده اند و از طعم آن کاملا راضی بوده اند. باقلاقاتوق یکی از پایه های ثابت غذاهای شمالی می باشد. در باقلاقاتوق اصلا از گوشت و مرغ استفاده نمی شود اما به علت استفاده از تخم مرغ و باقلا سرشار از پروتئین و مواد مغذی است و یک غذای کامل می باشد. شمالی ها برای پذیرایی از مهمانان از این غذا و میرزاقاسمی و یا ترش تره استفاده می کنند. طبخ این غذا به مهارت خاصی نیاز دارد، چون اگر از نظر ظاهری و رنگ و طعم بد پخته شود، بدمزه ترین غذا خواهد شد.

    باقلاقاتوق

    مواد لازم برای تهیه باقلاقاتوق

    • باقالی کشاورزی
    • گوجه به دلخواه
    • سیر
    • تخم مرغ
    • فلفل
    • زردچوبه
    • روغن
    • نمک
    • برنج
    • شوید خشک یا تازه
    • دارچین
    • کره
    • عصاره گوشت یا مرغ (گالینابلانکا)

     

    طرز تهیه باقلاقاتوق


    برای شروع، باقالی ها را یک روز کامل با آب گرم خیس کرده و پوست آن را کاملا می گیریم. لازم به ذکر است که می توان بدون پوست این باقالی را به صورت آماده از بیرون تهیه کرد. کره را درون ماهیتابه ریخته و با کمی روغن مخلوط می کنیم. چون کره با شعله زیاد می سوزد، پس شعله را کم کنید. باقالی ها را به آن اضافه کرده و هم می زنیم. اگر شوید ها خشک هستن با کف دست خرد کرده و اگر تازه است خوب ریز می کنیم. به باقالی ها اضافه کرده و هم می زنیم. همچنان شعله باید کاملا کم باشد.
    سیر را به اندازه های دلخواه خرد کرده و با زردچوبه درون مایه می ریزیم و خوب هم می زنیم. بعد از آن که مایه را کاملا تفت دادیم ، رنگ آن تقریبا باید با زردچوبه ای که با آن اضافه کردیم، زرد نارنجی شود. بعد از کمی تفت دادن، اندازه یک لیوان آب به آن اضافه کنید.

    باقلاقاتوق
    شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم می کنیم. باید دقت داشته باشیم که زیاد آب نریزید تا مایه آبکی شود. اگر احیاناً آب کم بود، می توان کمی آب جوش به مقدار دلخواه آن اضافه کرد. باید مراقب باشید که زود به زود به غذا سر بزنید تا باقالی ها لِه نشوند.
    هر وقت که باقالی ها نیم پز شدند (با یک چاک کوچک روی باقالی ها می توان فهمید که آن ها نیم پز شده اند) ، گوجه ها را نگینی کرده و به آن اضافه کنید. که گوجه ریختن در این غذا نیز به دلخواه است اما توصیه می شود که از گوجه استفاده کنید تا هم غذای خوشرنگ و هم خوشمزده داشته باشید. سعی کنید گوجه را حذف نکنید و اگر پوست گوجه را دوست ندارید، می توانید پوست آن ها را بگیرید. به این ترتیب که گوجه را درون آب داغ گذاشته و چند دقیقه بعد بردارید و شروع کنید به پوست کندن.
    بعد از پوست کندن و ریختن گوجه ها درون غذا، کمی که نرم شدند، نمک و فلفل و دارچین و عصاره گوشت را اضافه کرده و آهسته هم می زنیم. تخم مرغ ها را درون آن می ریزیم. به این ترتیب که تخم مرغ را دو قسمت کرده و در جاهای مختلف غذا می ریزیم. در اینجا باز هم لازم به ذکر است که بهتر است باقلاقاتوق درون ماهیتابه طبخ شود. چون درون قابلمه باقالی ها خیلی زود لِه می شوند.
    بعد از ریختن تخم مرغ ها، درب ماهیتابه را گذاشته، شعله را کم میکنیم تا تخم مرغ ها سفت شوند. غذا را چشیده و اگر چیزی کم داشت، اضافه می کنیم. این غذا را در شمال به برنج کته نوش جان می کنند.
    این غذا بسیار خوشمزه و مقوی است و با ترشی ، سبزی خوردن و ماهی شور سرو می شود. گاهی اوقات اگر زیتون پروده نیز باشد، عالی می شود. این غذا در شمال با مخلفات زیادی از جمله سیر ترشی و ترب سفید و بقیه موارد ذکر شده سرو می شود. بسیاری از تهرانی ها عاشق این غذا هستند و وقتی به شمال کشور می روند، سراغ این غذا را می گیرند.
    امیدوارم از پخت و خوردن این غذا لذت ببرید، نوش جان!



    برچسب ها : طرز تهیه باقلاقاتوق طرز تهیه باقلاقاتوق اصل شمالی باقلاقاتوق اصل شمالی تهیه باقلاقاتوق اصل طرز تهیه باقلاقاتوق اصل باقلاقاتوق اصل مواد لازم برای تهیه باقلاقاتوق

    آمار باز دید این مطلب طرز تهیه باقلاقاتوق اصل شمالی
    تعداد کل بازدید ها: 224
    تعداد بازدید های ماه جاری: 0 نظرات و پیشنهادات