مدفوع برای سنجیدن میزان سلامت و مبتلا شدن شما به بعضی از بیماری ها ملاک خوبی به شمار می رود تغییر داشتن در مدفوع امکان دارد علامت یک مشکل در سلامتی شما باشد یکی از تغییرهایی که بعضی اوقات در مدفوع رخ داده ژله ای شدن آن می باشد.این تغییر معمولا نگران کننده نبوده ولی اگر این مشکل تداوم داشت باید به آن توجه داشته باشید.
دلایل ژله ای شدن مدفوع:
مخاط ماده ای ژله ای شکل بوده که به وسیله غشاهای مخاطی ترشح خواهد شد و پوشش دهنده دستگاه تنفسی دستگاه تناسلی و گوارش می باشد مخاط در دستگاه گوارش پوشش روده بزرگ را روان و لیز خواهد کرد و سبب دفع راحت تر مدفوع می شود.داشتن میزان کمی مخاط شفاف در مدفوع نگران کننده نبوده و علامت بروز اختلال های گوارشی نیست ولی اگر مخاط روزانه در مدفوع ببینید و دارای علایمی مثل درد،خونریزی کردن، تغییر در عادت های اجابت مزاج بوده باید به دکتر بروید.
آزمایش نمونه مدفوع و تشخیص آن:
بعد از مشاهده کردن مخاط در مدفوع دکتر برای شما آزمایش برای شناسایی کردن باکتری ها،انگل و بیماری های دیگر را تجویز خواهد کرد اگر تست برای داشتن باکتری مثبت لود دکتر امکان دارد برای شما آنتی بیوتیک بنویسد ولی اگر تست مثبت نبود امکان دارد دلیل ایجاد شدن مخاط در مدفوع یک باکتری کمتر شایع مثل آئروموناس باشد دکتر امکان دارد برای چک کردن دقیق تر شما کولونوسکوپی،آزمایش خون و ... را پیشنهاد دهد.
سندروم روده تحریک پذیر:
اعصابی که در روده موجود بوده در کسانی که به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا هستند امکان دارد بیش از اندازه حساس شود این افراد دارای علایمی مثل دل پیچه،حس عدم تخلیه شدن کامل روده،نفخ،داشتن مخاط مایل به سفید در مدفوع ،تغییر داشتن در اجابت مزاج و ... باشد.
این گونه افراد گاهی دچار اسهال شده و گاهی اوفات هم به یبوست مبتلا خواهند شد این نشانه ها معمولا بعد از صرف وعده های غذایی رخ خواهد داد.
کولیت اولستراتیو:این مشکل که سبب تاثیر قرار گرفتن رکتوم و روده بزرگ خواهد شد یک نوع بیماری التهابی در روده بوده و این شرایط امکان دارد باعث ایجاد شدن زخم در روده بزرگ یا کولون شود و با نشانه هایی مثل خون در مدفوع،داشتن چرک و مخاط در مدفوع،درد در رکتال،دل پیچه،دل درد،کم شدن وزن ،احتیاج شدید به دفع مدفوع و .... باشد.
بیماری کرون:
این بیماری یکی از بیماری های التهابی در روده بوده که قادر است هر ناحیه از دستگاه گوارش شما را تحت تاثیر قرار بدهد دلیل این بیماری عامل ژنتیک یا جواب غیر طبیعی ایمن است.داشتن چرک در مدفوع ،دل پیچه،کم شدن اشتها،از دست رفتن وزن،افزایش میزان خطر مبتلا شدن به فیستول از دیگر علایم این بیماری می باشند.بیماری کرون با احتمال کمی به تولید افزایش میزان مخاط در مدفوع منجر خواهد شد.
علت و درمان های خانگی درد در دفع مدفوع
دیورتیکولیت:
این مشکل برآمدگی کیسه مانند کوچکی بوده که در نقطه های ضعیف در روده شکل خواهند گرفت نقطه های ضعیف در روده به خاطر دفع شدن مدفوع خیلی سفت و سخت شکل خواهند گرفت اگر این کیسه ها ملتهب یا عفونی گردد دیورتیکولیت تشخیص داده شده و این افراد دارای علایمی مثل حساسیت به لمس،نفخ،تهوع،استفراغ ،یبوست و .... خواهند بود.
هموروئید:
بواسیر یا همورویید یک بیماری بوده که با متورم شدن وریدی روده یا درون اسفنکتر مقعد مشخص خواهد شد و علایمی مثل درد،خارش در مقعد ،داشتن خون و مخاط در مدفوع و ... را دچار می کند.
آلرژی غذایی:
داشتن آلرژی غذایی مانند آلرژی داشتن به آجیل،گلوتن،لاکتوز امکان دارد سبب افزایش بلغم در مدفوع گردد آلرژی غذایی با علایمی مثل نفخ،اسهال،یبوست،ضایعه های پوستی همراه می باشد اگر بعد از مصرف یک ماده غذایی خاصی خون را در مدفوع خود مشاهده کردید امکان دارد که به آن ماده حساسیت داشته باشید.
درمان مخاط در مدفوع:
استراحت کردن،درمان کردن با آنتی بیوتیک،تغییر دادن عادت مصرف غذا،ترک کردن اقلام غذایی که حساسیت زا هستند،داروها تجویزی که برای درمان بیماری هایی که باعث دفع مخاط در مدفوع خواهد شد،جراحی برای درمان کردن کسانی که به زخم و شقاق معده دچار هستند،مصرف کردن مکمل ها،پروبیوتیک یبوست و....
در زمان های گوناگونی میزان مخاط در مدفوع متغیر بوده تولید کردن موکوس به میزان نرمال در بدن شما بستگی به باکتری های موجود در روده داشته و اگر متوجه شدید که تجمع زیادی خلط در مدفوع و علایم دیگر بیماری های گوارشی شده اید حتما به یک متخصص گوارش بروید.
توصیه ما برای درمان تمام بیماری ها استفاده از درمان های طب سنتی و اسلامی بوده که با توکل بر خدا درمان خواهید شد.