اوریون چگونه مبتلا می کند و چگونه درمان می شود؟
یکی از اصلی ترین و رایج ترین روش های مبتلا شدن به ویروس اوریون نفس کشیدن هوایی است که دارای قطرات پارامیکسوویروس می باشد، که این دقیقا به این معنا می باشد که در محل های شلوغ و پر رفت و آمد احتمال مبتلا شدن به این ویروس بیشتر می باشد. متاسفانه، نفس کشیدن در این مناطقی که این ویروس وجود دارد همیشه ساده ترین چیزی نخواهد بود که بتوان از به هر شکلی از آن اجتناب کرد، به همین دلیل می باشد که برای بیماران عفونی بسیار مهم است که خود را از مهد کودک ها، مدرسه ها و یا محیط های کاری که می توانند افراد دیگر را آلوده کنند (به خصوص کودکان، سالمندان و یا زنانی که باردارمی باشند) دور نگه دارند و همچنین از سایر افراد هم دور نگه داشته شوند چرا که همانطور که قبلا گفتیم این بیماری برای برخی افراد بیماری ساده ای است ولی برای برخی دیگر می تواند بسیار خطرناک بوده و زندگی آن ها را به خطرات جدی مواجه کند.
علاوه بر دور ماندن از تماس مستقیم و یا نزدیک شدن به افرادی که بیمای را دارند و حامل ویروس هستند ، عوامل دیگری که خطر گسترش این بیماری را افزایش می دهند عبارتند از: اگر قبلا واکسینه نشده اید و یا اینکه فقط یک دوز از دو واکسن را دریافت نموده اید، واکسن بین 80 تا 95 درصد، از مبتلا شدن به بیماری جلوگیری به عمل می آورد. تماس گرفتن مستقیم با فرد یا افراد مبتلا به این بیماری (از طریق رابطه هایی مانند رابطه جنسی، بوسیدن و یا لمس کردن) ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها، به دلیل عوامل دیگری مثل دارا بودن یک رژیم غذایی بسیار ضعیف و مصرف کردن برخی داروهای خاص همچنین رعایت نکردن بهداشت شخصی یکی دیگر از اصلی ترین راه های مبتلا شدن به این بیماری می باشد.
این نکته در این باره بسیار مهم است که اگر افرادی به این بیماری آلوده شده اند، باید چیزهایی مثل نوشیدنی ها، ظروف، کاسه یا بشقابی که در آن غذا خورده اند را با دیگران به اشتراک نگذارند تا دیگر افراد را با خطر مبتلا شدن به این بیماری مواجه نکنند. شستشوی سطوح خانه و وسایل آشپزخانه به کمک ضدعفونی کننده ها تا حدودی می تواند بافث جلوگیری از گسترش بیماری از یک عضو خانواده به دیگر اعضای آن خانواده دیگر کمک کند.
این مورد دیگر کاملا به اثبات رسیده است که ویروس اوریون یک ویروس مسری می باشد. این ویروس از راه پاشش قطرات ریز مایع هنگام خارج شدن از دهان و یا بینی شخصی که عطسه یا سرفه می کند و یا اینکه می خندد، در هوا پخش می شود.این ویروس همینطور می تواند از طریق تماس کاملا مستقیم و یا نوشیدن مایعات از لیوان فرد بیمار منتقل شود. کسانی که به اوریون مبتلا هستند، از ۲ روز قبل از نشان داده شدن علائم تا ۶ روز بعد از تمام شدن بیماری، منقل کننده ویروس خواهن بود بهتر است که در این زمان های خاص از این افراد دوری شود. اوریون همچنین این توانایی را دارد که از افرادی منتقل شود که به بیماری مبتلا هستند ولی هیچ نشانه خاصی ندارند.
به این دلیل که اوریون یک ویروس می باشد، به انواع آنتی بیوتیک ها و داروها پاسخ درستی نمی دهد. اما به هر حال، شما باید اقداماتی را انجام دهید تا در هنگام بیماری، آسودگی بیشتری داشته باشید چرا که این بیماری هم دقیقا مانند بیماری های دیگر اگر به حال خود رها شود می تواند خطرناک تر باشد. این اقدامات که بهتر است انجام شوند شامل: استراحت نمودن کافی در زمانی که احساس خستگی یا ضعف شدید دارید. مصرف نمودن داروهای خاص و بدون نسخه، از جمله ایبوپروفن و استامینوفن به منظور کم کردن تب و استفاده نمودن از بسته های یخ، را تا حد زیادی کاهش دهید و سعی کنید که به طور کلی بدون مشورت با پزشک هیچ کاری در جهت بهبود این بیماری خاص انجام ندهید. مصرف کردن مایعات زیاد جهت جلوگیری از کم شدن آب بدن برای بیمار توصیه می شود. رژیم های غذایی سبک مثل ماست ، سوپ و همچنین دیگر غذاهای غیر جویدنی را در حد توان مصرف کنید (جویدن شاید کمی در این بیماری سخت و دردناک باشد).