غذا های زیان آور که هرگز نبایست میل کنید؟ 10 افزودنی خوراکی پرمخاطره | مجله سلامت یاثار
مناسب است بدانید که خیلیی از افزودنیهای موجود درغذاها و تنقلات بستهبندی شده، درواقع از سوی ساوقت خوراکی و داروی امریکا مورد آزمایش قرار نمیگیرند، زیرا آنها در لیست “به طور کلی ایمن شناخته شده” قرار دارند.
در برنامههای اخطار ساوقت خوراکی و داروی امریکا، موادی که به طور کلی ایمن شناخته شدهاند، احتیاجی به تایید و آزمایش از سوی این ساوقت ندارند.
این سیستم برای افزودنیهای بیریسک نظیر ریحان و فلفل سیاه منطقی به دید میرسد، اما همین امر فضایی با روزنههای بیشتر بوجود میآورد که به تولیدکنندگان اجازه میدهد از افزودنیهایی که به طور بالقوه پرمخاطره هستند، بدون نظارت مصرف کنند.
این امر آشکارا پرمخاطره است. بعضی از رایجترین افزودنیهای غذا موجود در خوراکی های فرآوری شده به مسائلی برای تندرستی همانند سرطان، بیشفعالی در بچه ها، مریضیهای قلبی، سردردها، نگرانی، چاقی و افسردگی (تنها تعداد اندکی نام برده شد) مرتبطند.
پرهیز از این افزودنیها گاهاً سخت است، اما خوراکی میل کردن پاک، برنامهایی متشکل از گونه های خوراکی های طبیعی فارغ از افزودنی را ترویج میکند. البته، این احتمال وجود دارد که هر از گاهی بخواهید از خوراکی های بستهبندی شده مصرف نمایید، درنتیجه برای نمونه، بعضی از افزودنیهای شایع که به شکل بالقوه پیامد جانبی ویژهی را پدید میآورند و بایست از آنها دوری نمایید را در اینجا معرفی میکنیم:
شیرینکنندههای غیرطبیعی
شیرینکنندههای غیرطبیعی در محصولات بدون شکر یا رژیمی نظیر نوشابهی رژیمی، آدامسهای بدون قند، دسرهای بدون قند، ویتامینهای جویدنی، شربت سرفه، خمیر دندان و حتی غلات یافت میشوند.
این شیرینکنندههای غیرطبیعی بعلاوهی دیگر شیرین کنندهها مسائلی از قبیل چاقی، سردرد و بعضی از گونه های سرطان را به همراه دارند.
همینطور تحقیقات نشان میدهد که شیرین کنندههای غیرطبیعی میتوانند منجر به تعادل ناسالم باکتریهای مناسب و بد در روده شوند و عملکرد زیستی روده از متابولیسم تا خلق و خو را بر هم زنند.
شربت ذرت با فروکتوز بالا
شیرین کنندهایی که در خوراکی های فرآوری شده نظیر نان، آب نبات، ماست، سس سالاد، سبزیجات کنسروی و غلات یافت میشود. این گونه فروکتوز فرآوری شده برای کبد سم است و همینطور مقاومت به انسولین را به شدت زیاد شدن میدهد و زمینهساز دچار دیابت و مریضیهای قلبی است.
گلوتومات منوسدیم
مزهدهندهایی قوی برای خوراکی های چینی، چیپس سیب زمینی، اسنکها، کلوچهها، ادویه، سوپ کنسروی، خوراکی های منجمد و گوشتهای فرآوریشدهی تکهای. اینگونه افزودنیها محرک میگرن هستند و اکثر یار جدانشدنی مقادیر بیشتر سدیم.
چربیهای ترانس
چربیهای تولید شده در آزمایشگاه اکثر در خوراکی های فرآوری شده نظیر مارگارین، چیپسها، کراکرها، گونه های فستفودها و خوراکی های پخته شده یافت میشوند که برای زیاد شدن وقت ماندگاری و خوب شدن بافت خوراکی ها از آنها مصرف میشود. آنها رابطه تنگاتنگی با مریضیهای قلبی و دیابت دارند.
خوشبختانه، به تازگی ساوقت خوراکی و داروی امریکا مقرراتی تعیین نمود که طبق آن چربی ترانس تا سال ۲۰۱۸ از خوراکی های رستورانی و بستهبندی خارج شود.
رنگهای غیرطبیعی
منظور رنگهای غیرطبیعی که در کوکتل میوه، آب آلبالو، بستنی، آب نبات، محصولات پخته شده، ماکارونی، پنیر و غیره یافت میشود، است. چندین مورد از این رنگها شامل رنگینههایی با پایهی نفت هستند، که به بیشفعالی بچه ها و سرطان در حیوانات آزمایشگاهی منجر شدهاند.
رنگ کارامل
رنگهای خوراکی استفاده گستردهایی دارند، از جمله در نوشابهها، آبجو، نان قهوهای، شکلات، کلوچهها، دوناتها، بستنی و ترشیها. برخی از رنگهای کاراملی از آمونیاک تولید شدهاند، که بالقوه محرک سلولهای سرطانی هستند.
سولفیتها
سولفیتها نگهدارندهها و مزهدهندههای طبیعی هستند که در شراب و آبجو یافت میشوند و به آشامیدنیهای غیر الکلی نظیر آبمیوه، میوههای خشک، ادویهجات و محصولات سیبزمینی اضافه میشوند.
طبق تخمین ساوقت خوراکی و داروی امریکا محدودها ۱۰٪ مردم به مواد گوگرددار حساسیت دارند و پس از استفاده آنها با نشانه های از قبیل تب یونجهی خفیف تا حساسیتهای شدید که تهدیدی جدی برای زندگی آنانست، مواجه میشوند.
نیترات سدیم
یک مادهی نگهدارندهی غیرطبیعی در گوشتهای فرآوری شده مثل هات داگ، گوشت تکهای فرآوری شده، بیکن و ماهی دودی.
بعضی تحقیقات روی حیوانات نشان میدهد که آنها به تدریج به مواد سرطانزا در جسم بدل میشوند، اما این موضوع همچنان جای بحث دارد. نیترات سدیم طبیعی به شکل پودر کرفس، در خیلیی از فرآوردههای گوشتی پخته نشده موجود است که امکان پذیر است سالمتر باشد.
BHA و BHT
نگهدارندههایی برای در چیپس سیب زمینی، آدامس، غلات، سوسیسهای منجمد، برنج پربار شده، گوشت خوک، روغن ترد کننده شیرینى، آب نبات و ژله میباشند.
این دو از نفت آماده میشوند و موسسه ملی بهداشت اعلان نمود که بر اساس مطالعات حیوانی، BHA احتمالا فاکتور سرطانزای انسانی است؛ BHT گرچه کمتر، اما این ماده نیز با سرطان در رابطه است.
پتاسیم برومات
فاکتور حجمدهندهی آرد موجود در نانها و نانهای ساندویچی، تراشههای نان شیرینی حلقوی، نانهای لقمهای و خرده نان. یک فاکتور اکسیدکننده، برای تثبیت خمیر و کوتاه شدن وقت پخت، اما امکان پذیر است سبب آشفتگیات سیستم عصبی یا کلیه و ناراحتیهای گوارشی شود.
نظر های خودتون را برای یاثار قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد