خصوصیات نان خمیر ترش | طرز آماده نان خمیر ترش حرفه ای و خوشمزه | مجله سلامت یاثار

  • زمان درج : 1 ماه قبل
  • مسیر فعلی شما در سایت مجله سلامت یاثار : مجله سرگرمی یاثار-->>> درمان بیماری-->>>
  • بخش مربوطه : درمان بیماری
  • خصوصیات نان خمیر ترش | طرز آماده نان خمیر ترش حرفه ای و خوشمزه | مجله سلامت یاثار
  • خصوصیات نان خمیر ترش | طرز آماده نان خمیر ترش حرفه ای و خوشمزه | مجله سلامت یاثار


    قرن هاست که نان، از سه ماده تشکیل می شود: آرد، نمک و آب. اما امروزه نان های تجاری که در فروشگاه های مواد خوراکی نمایان می نمایید شامل ده ها مواد تشکیل دهنده هستند. پس جای تعجب نیست که درصد بالایی از مردم می گویند که در هضم نان امروزی مسئله دارند.

    تخمیر آهسته آرد با آب سبب ایجاد یک ستارهتر می شود، ستارهتر جانشینی برای مخمر نانواهاست که جزء اصلی ترین مرحله های درست کردن نان خمیر ترش است. جالب است بدانید که نان خمیر ترش نه تنها از دید عطر و مزه برجسته است، بلکه تصور می شود که دارای بعضی از مزایای خوراکی نیز هست.

    حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که چرا نان خمیر ترش سودمند است؟ در دنباله این مطلب با مجله تندرستی همراه شوید تا دریابید که چرا همین فرآیند تخمیر، سبب آسانتر شدن هضم محصول می شود و اینکه چگونه نان خمیر ترش مواد غذایی قابل جذب زیادتری نظیر سلنیوم، ویتامین های گروه B، فولات و … را برای شما فراهم می آورد.


    نان خمیر ترش چیست؟

    نان خمیر ترش، نانی است که از طریق تخمیر خمیر آماده می شود. تخمیر به عنوان “تجزیه شیمیایی یک ماده توسط باکتری ها، مخمرها یا دیگر میکروارگانیسم ها” تعریف می شود.


    نان خمیر ترش با دیگر گونه های نان چه فرقی دارد؟

    در نان خمیرترش واقعی، به جای مخمر از ستارهتر خمیر تخمیر شده مصرف می شود. همینطور  نسبت به نان متداولی دارای گلوتن کمتر، میزان آنتی نوترینت کمتر و pH پایین تری است. نان خمیر ترش اکثر به عنوان محصولی با عطر و مزه قوی تر و بافت مناسبتر نسبت به نان های دیگر توصیف می شود.

    زمانی آرد و آب حداقل برای چند روز در دمای اتاق باقی بنظیر، باکتری های طبیعی (نظیر لاکتوباسیل ها) و مخمرها آغاز به تخمیر خمیر کرده و اسید لاکتیک تولید می کنند. اسید لاکتیک مزهی ترش اما خوشایند به نان می‌دهد.

    آرد به طور طبیعی شامل گونه های مخمرها و هاگ های باکتریایی است. وقتی که در دمای اتاق (جایی بین ۶۵ تا ۸۵ درجه فارنهایت) با آب ترکیب شود، باکتری ها نشاسته موجود در گندم را به قند (گلوکز و مالتوز) تجزیه می کنند که پس از آن مخمر متابولیزه می شود.


    آیا نان خمیر ترش همان نان ازکیل است؟

    خیر، اگر چه این دو شباهت هایی دارند اما با هم مختلف هستند. نان ازکیل گونهی نان دانه جوانه زده است که با غلات کامل و هموارهً بدون مخمر آماده می شود. جوانه زدن دانه ها به کم شدن میزان مهارکننده آنزیم یاری می کند و مواد غذایی ای که آسان تر جذب شوند را آزاد می کند، درست مثل تخمیر کردن!

    با این حال، آماده نان خمیر ترش مدت وقت زیادتری طول می کشد و هموارهً با آرد جوانه زده درست نمی شود.


    نمایانات غذا ای:

    محتوای غذایی دقیق موجود در نان خمیر ترش به مواد اولیه مورد مصرف و نحوه آماده آن ارتباط دارد. با این حال، به طور کلی، شامل میزان خوبی از موارد زیر است:

    • کالری
    • کربوهیدرات
    • پروتئین
    • چربی
    • فیبر
    • سلنیوم
    • فولات
    • تیامین
    • منگنز
    • Niacin
    • آهن

    در حالی که آرد گندم، آب و نمک تنها چیزهایی است که شما برای آماده خمیر ترش احتیاج دارید، گاهی اوقات مواد دیگری نیز اضافه می شوند ، از جمله این موارد می توان به موارد زیر ذکر کرد:

    • سبوس گندم
    • گندم قرمز سخت
    • جو دوسر
    • چاودار یا گندم سیاه
    • جو
    • گندم آلمانی
    • تخم کتان
    • سرکه سیب
    • روغن زیتون
    • سیر
    • عسل
    • گیاهانی نظیر رزماری

    همانطور که احتمالاً تاکنون به آن پی بردید، آنچه واقعاً این نان را تبدیل به یک نان بی نظیر می کند، وجود نوع های مخمر و باکتری است که بسته به گونه آماده ستارهتر نیز مختلف هستند.

    شایع ترین نوع های مخمر موجود در خمیر ترش جمله اند از:

    • مخمر ساکارومایسس سرویزیا
    • کاندیدا میلری
    • Candida humilis
    • Kazachstania exigua

    سویه های باکتریایی اسید لاکتیک موجود در این گونه نان می توانند شامل موارد زیر باشند:

    • Lactobacillus sanfranciscensis
    • pontis
    • fermentum
    • fructivorans
    • brevis
    • paralimentarius

    چرا نان خمیر ترش برای شما سودمند است؟
  • به علت گلوتن و آنتی نوترینت کمتر، هضم آن آسان تر است

  • قطعا این خبر مناسبی برای افزادی است که به گلوتن حساسیت دارند. مقدار گلوتن و آنتی نوترینت موجود در نان خمیر ترش خیلی کمتر از دیگر گونه های نان است و همین کافیست تا این نان آسان تر هضم شود.

    فرآیند تخمیر سبب زیاد شدن تقویت اسیدی در خمیر می شود و به تولید آنزیم هایی که تا محدودهی پروتئین هایی از جمله گلوتن را تجزیه می کنند، یاری می کند. این امر منجر به کم شدن میزان کلی گلوتن و کم شدن میزان آنتی نوترینت هایی می شود که می توانند در جذب و هضم مواد غذایی دخالت داشته باشند.


  • نان خمیر ترش شاخص گلیسمی پایینی دارد

  • مطالعات نشان داده اند که نان های خمیر ترش نسبت به دیگر گونه های نان، خصوصاً نان های خیلی فرآوری شده با آرد سفید، از دید شاخص گلیسمی اندکی پایین تر هستند.  نان خمیر ترشی که همراه آرد گندم، چاودار و دیگر غلات آماده می شود  به علت دارا بودن فیبر رژیمی، برای کسانی که رژیم خوراکی مدیترانه ای دارند، پیشنهاد می شود.

    آیا می توانیم بگوییم که نان خمیر ترش برای کم شدن وزن سودمند است؟ ارتباط دارد که چقدر از آن میل کنید، اما میل کردن این نان قادراست شما را به مدت زیاد تری سیر نگه دارد و از این لحاظ امکان پذیر است با کم شدن وزن نیز وابسته باشد.


  • نان خمیر ترش قادراست منشا مناسبی از فیبر، مواد غذایی و پروتئین باشد

  • نان چند غله خمیر ترش یک ماده خوراکی پر فیبر محسوب می شود و همینطور منشا مناسبی از مواد غذایی الزامی نظیر سلنیوم، فولات، تیامین، منگنز، Niacin و آهن است.

    اگرچه جذب برخی از این مواد غذایی از غلاتی که خیسانده نشده، جوانه زده نشده یا تخمیر نشده اند خیلی سخت است، اما مطالعات نشان می دهد که به علت طریقه آماده نان خمیر ترش، جذب این مواد غذایی از این گونه نان آسان تر است.

    مواد غذایی گفته شده برای پشتیبانی از عملکردهایی نظیر تولید گلبول‌های قرمز، متابولیزم انرژی، فعال سازی سیستم ایمنی و… خیلی باارزش است.


    چگونه نان خمیر ترش درست کنیم؟

    در حالی که امکان پذیر است آماده نان با مصرف مخمرهای تجاری خیلی سریع تر و آسان تر باشد، اما برای پخت نان خمیر ترش از مخمر مصرف نمی شود و بایست در ابتدا یک ستارهتر نمایان کرده یا درست نمایید.

    • ستارهتر تحت عنوان “پیش تخمیر” ندلگرمیه می شود و فقط با ترکیب آرد و آب ساخته می شود. فرآیند تخمیر و ور آمدن خمیر هموارهً بسته به روش، دما و مقدار ترشی مددید شما، بین ۵ تا ۱۰ روز طول می کشد.
    • برای زنده حفظ کردن و فعال بودن ستارهتر، بایست با افزودن آرد و آب زیادتر در طی فرایند آن را تازه نمایید. پس از پایدار شدن ستارهتر، می توانید آن را در یخچال نگه دارید و به طور دوره ای، تقریباً یک تا دو بار در هفته برای پختن نان از آن مصرف نمایید.

    مناسبترین نان خمیر ترش دنیا، چه نانی است؟ این موضوع قطعاً مورد بحث است، زیرا بسته به تجهیزات موجود، مقدار وقتی که صرف می نمایید و مقدار دلپذیر بودن محصول نهایی، ده ها شیوه متفاوت برای آماده نان خمیر ترش وجود دارد.


    فرآیند آماده نان خمیر ترش را در بخش زیر آورده ایم:
    • آردهای مورد مصرف تان نظیر آرد گندم و آرد متداولی نان را با نمک ترکیب نمایید. محدوده ۵۲۰ گرم آرد و یک قاشق چایخوری نمک مصرف نمایید. پیشنهاد می شود برای رسیدن به مناسبترین نتیجه مواد ضروری را وزن نمایید، ۵۲۰ گرم آرد تقریبا معادل ۴ فنجان است.
    • ۹۰ گرم ستارهتر (کمی زیادتر از نصف لیوان) را با ۳۸۵ گرم آب (محدوده ۲.۲۵ فنجان) آمیخته نمایید. سپس مواد مرطوب را با آرد ترکیب نمایید و با دستانتان یا یک قاشق آن ها را به مناسبی با هم ترکیب نمایید.
    • بگذارید خمیر ۱۵ دقیقه استآسان کند. سپس روی آن را با یک پارچه مرطوب بپوشانید و اجازه بدهید کل شب را به مدت ۹ تا ۱۲ ساعت (در دمای ۶۵-۷۰ درجه فارنهایت) روی پیشخوان آشپزخانه استآسان کند.
    • صبح پارچه را بردارید و اندکی آن را ورز دهید و بگذارید یک ساعت دیگر استآسان کند. سپس اجاق گاز را تا ۴۵۰ گرم نمایید. میزان قابلمه یا قالب را با کاغذ ویژه بپوشانید و میزانی آرد ذرت روی آن بپاشید تا از چسبیدن خمیر به کاغذ پیشگیری شود.
    • ۲۰ دقیقه اول درب قابلمه را ببندید، سپس آن را بردارید و اجازه بدهید ۳۰ تا ۳۵ دقیقه دیگر بپزد.
    • پس از پایان پخت اجازه بدهید خنک شود و بعد نوش جان نمایید.

    برای به دست آوردن زیادترین خاصیت ها از نان های سالم،تلاش نمایید آنان را با یک منشا سالم چربی و پروتئین جفت نمایید، که این امر سبب کم شدن زیادتر شاخص گلیسمی می شود و سبب می شود احساس سیری زیاد تری داشته باشید.


    نظر های خودتون را برای یاثار قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد


    برچسب ها :

    آمار باز دید این مطلب خصوصیات نان خمیر ترش | طرز آماده نان خمیر ترش حرفه ای و خوشمزه | مجله سلامت یاثار
    تعداد کل بازدید ها: 31
    تعداد بازدید های ماه جاری: 0 نظرات و پیشنهادات

    مطالب مشابه