خصوصیات پروتئین؛ 10 علت علمی برای استفاده پروتئین | مجله سلامت یاثار

  • زمان درج : 2 هفته قبل
  • مسیر فعلی شما در سایت مجله سلامت یاثار : مجله سرگرمی یاثار-->>> درمان بیماری-->>>
  • بخش مربوطه : درمان بیماری
  • خصوصیات پروتئین؛ 10 علت علمی برای استفاده پروتئین | مجله سلامت یاثار
  • خصوصیات پروتئین؛ 10 علت علمی برای استفاده پروتئین | مجله سلامت یاثار


    مردم به مباحثی در مورد چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها دلبستهند. و البته، همگان بر ارزش استفاده پروتئین واقفند.

    اغلب مردم پروتئین به اندازه استفاده می‌کنند و بالطبع گرفتار فقدان پروتئین نمی‌شوند، اما بعضی مردم بایست بیش از دیگرین پروتئین استفاده و جذب نمایند.

    مطالعات متعددی حاکی از آن است که پیروی از برنامه‌ی خوراکی لبریز از پروتئین از مزایای بی‌شماری برای کم شدن وزن و تندرستی متابولیزم برخوردار است.

    در دنباله در مجله تندرستی به ۱۰ مورد از علت ها علمی برای استفاده زیادتر پروتئین ذکر می‌کنیم:


    ۱. استفاده پروتئین سبب کم شدن اشتها و میزان گرسنگی می‌گردد.

    سه مورد از عناصر خوراکی پراستفاده( چربی‌ها۷ کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها) به طرق متفاوت بر جسم اثر می‌گذارند.

    مطالعات در این زمینه اثبات می‌کند که استفاده پروتئین به مراتب بیش از دیگر موارد سبب احساس سیری می‌گرددد. پروتئین یاری می‌کند تا با میزان خوراکی ی کمتر حس سیری زیادتری داشته باشید.

    قسمتی از این علت به کم شدن ترشح هورمون گرسنگی معروف گرلین باز می‌گردد. بعلاوه استفاده پروتئین سبب زیاد شدن میزان هورمون پپتید که حس اشباع‌شدگی را به وجود می‌آورد، وابسته است.

    این اثر قادراست خیلی قدرتمند عمل کند. در یکی از مطالعات نشان داده شد که زیاد شدن استفاده پروتئین از ۱۵٪ کالری به ۳۰٪ کالری هر روزه، سبب می‌شود تا استفاده کالری خانم های که از اضافه وزن رنج می‌بردند، بدون آنکه ممحدودهیتی در استفاده خوراکی ایجاد نمایند، ۴۴۱ کالری کم شدن یافت، یعنی هر روزه به ۴۴۱ کالری کمتر احتیاج نمایان می‌کردند.

    چنانچه در صدد کم شدن وزن یا کم شدن چربی های شکمی هستید، جانشین نمودن چربی‌ها و کربوهیدرات‌های استفادهی خود را با پروتئین در سرلوحه‌ی برنامه‌ی خوراکی خود بگجانید. به جای آنکه سیب‌زمینی یا برنج سرو شده‌ی خود را به نصف تقلیل دهید، میزانی گوشت یا ماهی به نوبت‌ی خوراکی خود بیافزائید.


    ۲. پروتئین سبب زیاد شدن توده‌ی عضلانی و قدرت بدنی می‌گردد.

    پروتئین ساختار عضلانی را شکل می‌دهد. درنتیجه، منطقیست که چنانچه پروتئین زیادتری میل کنید ساختار عضلانی قوی‌تری خواهید داشت.

    پس جای تعجبی ندارد که اکثر مطالعات در این زمینه اثبات می‌کند که استفاده زیادتر پروتئین توده‌ی عضلانی را زیاد شدن داده و قدرت بدنی را تثبیت می‌کند.

    چنانچه فعالیت جسمانی بی‌شماری دارید، وزنه‌بردار هستید یا در تلاش برای عضله‌سازی و تثبیت آنان هستید، از استفاده به اندازه پروتئین اعتماد حاصل نمایید.

    جذب حدبیشتری پروتئین مانع از زوال عضلات در زمان دگرگونی‌ بافت‌ها، به عنوان مثال در طی فرایند کم شدن وزن، می‌شود.


    ۳. پروتئین برای تندرستی استخوان‌ها سودمند است.

    رایجه‌ایی شایع درباره‌ی پروتئین مبنی بر اینکه پروتئین( اکثر پروتئین حیوانی) برای استخوان‌ها زیان آور است، وجود دارد.

    مبنای این ایده از آنجایی نشأت می‌گیرد که استفاده پروتئین سبب زیاد شدن حجم اسید در جسم می‌گردد و منجر به خروج کلسیم از میزان استخوان می‌شود تا این اسید را خنثی کند.

    با این وجود، مطالعات متعدد و طویل‌المدت در این زمینه حاکی از آن است که پروتئین، از جمله پروتئین حیوانی، از مزایای بی‌شماری برای استخوان‌ها برخوردار است.

    مردمی که پروتئین زیادتری استفاده می‌کنند در طی فرایند پیری توده‌ی استخوانی سالم‌تری دارند و احتمال ریسک دچار به پوکی استخوان و عدم موفقیتگی در آنان ضعیف‌تر است.

    این امر به ویژه برای خانم ها، که پس از یائسگی در ریسک پوکی استخوان قرار دارند، از ارزش ویژه‌ایی برخوردار است. استفاده بی‌شمار پروتئین و پرتحرک بودن مناسبترین شیوه برای جلوگیری از پوکی استخوان پس از یائسگی است.


    ۴. پروتئین هوس و میل شدید به خوراکی های متگونه را کم کرده و گزینه‌ی خوبی برای اسنک‌های دیرزمان است.

    هوس خوراکی با گرسنگی متداول مختلف است.

    گرسنگی باالزام جسم به انرژی و مواد غذایی وابسته است، حال آنکه هوس، کشش مغز به پاداش است.

    به عنوان شخصی که اعتیاد به مواد مخدر، الکل و سیگار را پشت سر گذاشته، به شما می‌گویم که هوس هله هوله و خوراکی ی ناسالم دقیقا یکسان ولع نسبت به مواد، الکل و نیکوتین است.

    متاسفانه، مهار این هوس و ولع به طرزی باورنکردنی سخت است. شاید مناسبترین شیوه برای غلبه و سرکوب آن جلوگیری از بروز آن از همان ابتداست.

    یکی از مناسبترین روش‌ها، جذب حدبیشتری پروتئین است.

    نتایج مطالعه‌ایی که بر روی آقایانی که گرفتار اضافه وزن بودند، نشان داد چنانچه پروتئین ۲۵٪ از کالری هر روزه را تشکیل دهد، هوس و میل شدید به خوراکی ۶۰٪ کم شدن می‌یابد و تا ۵۰٪ میل به اسنک‌های نیمه شب را تقلیل می‌دهد.

    پروتئین میل شدید به خوراکی را کم می‌کند.

    مطالعات بر روی دختران نیز نشان داد که میل کردن صبحانه‌های لبریز از پروتئین، میل شدید به خوراکی و میل کردن اسنک‌های نیمه‌شب را کم شدن می‌دهد. شاید این امر به طور غیر مستقیم دراثر عملکرد بهینه‌ی دوپامین، یکی از باارزش‌ترین هورمون‌های مغز که دست‌اندرکار هوس و اعتیاد است، می‌شود.

    مقاله مرتبط: کم شدن هوس میل کردن شیرینی

    ۵. پروتئین متابولیزم جسم را بالا برده و چربی‌سوزی را زیاد شدن می‌دهد.

    میل کردن خوراکی سبب بالارفتن متابولیزم جسم برای مدت کوتاهی می‌گردد.

    زیرا جسم از انرژی (کالری) مصرف می‌کند تا خوراکی ها را هضم کرده و از مواد غذایی موجود در آنان بهره بگیرد. این امر به اثر حرارتی خوراکی ها باز می‌گردد.

    با این حال، تمام‌ی خوراکی از این بابت یکسان نیستند. در واقع، پروتئین از اثر حرارتی زیادتری(۲۰ تا۳۵٪) نسبت به چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها(۵ تا ۱۵٪) برخوردار است.

    اثبات شده است که جذب حدبیشتری پروتئین به طرز قابل توجهی سبب بالا رفتن سوخت و سوز جسم شده و مقدار چربی‌(کالری)سوزی را زیاد شدن می‌دهد. این مقدار بالغ بر ۸۰ تا ۱۰۰ کالری در روز است.

    در یکی از مطالعات انجام شده در زمینه‌ی استفاده بیشتر پروتئین، نمایان شد گروهی که پروتئین بیشتری گرفتن می‌نمودند هر روزه ۲۶۰ کالری زیادتر از گروهی که پروتئین کم گرفتن می‌کردند، کالری می‌سوزاندند. این کالری سوزی معادل یک ساعت ورزش ملایم است.

    در همین ارتباط : ابزار سنجش متابولیزم بدن

    ۶. پروتئین سبب کم شدن فشار خون می‌شود.

    فشار خون بالا(مریضی فشار خون) از عمده علت ها حملات قلبی، سکته و مریضی‌های مزمن کلیویست.

    جالب توجه اینکه، در چندین مطالعه‌ نمایان شد که جذب پروتئین بی‌شمار منجر به کم شدن فشار خون می‌گردد.

    در مرور ۴۰ مورد آزمایش کنترل شده نمایان شد در صورت زیاد شدن استفاده پروتئین به طور میانگین تا ۱.۷۶میلی‌متر از مقدار فشار خون انقباضی و تا ۱.۱۵ میلی‌متر از فشار خون انبساطی کاسته می‌شود.

    یکی از مطالعات نشان داد که پیروی از یک برنامه‌ی خوراکی لبریز از پروتئین افزون بر کم شدن فشار خون، سبب کم شدن کلسترول بد و تری‌گلیسیرید نیز می‌گردد.


    ۷. پروتئین به کم شدن وزن و پرهیز از بازگشت کیلوهای از دست داده یاری فراوانی می‌کند.

    زمانی که پای کم شدن وزن در میان باشد، پروتئین پادشاه مواد غذایی محسوب می‌شود.

    همچنان که در بالا ذکر شد، برنامه‌ی خوراکی لبریز از پروتئین متابولیزم را بالا برده و به طور اتوماتیک منجر به کم شدن جذب کالری و سرکوب میل شدید به خوراکی می‌گردد.

    به همین دلیل، مشاهده‌ی مردمی که با استفاده زیادتر پروتئین وزن زیادتری از دست می‌دهند و به طور اتومات کالری زیادتری می‌سوزانند، تعجب‌آور نیست.

    مطالعه‌ایی که بر روی خانم ها مبتلا به اضافه وزن صورت پذیرفت، نشان داد که تامین ۳۰٪ از کالری هر روزه با پروتئین، بدون آنکه عامدانه هیچ‌گونه ماده‌ی خوراکی را ممحدوده یا حذف نمایند، سبب می‌شود تا در ۱۲ هفته محدودها ۵ کیلو از وزنشان کم شدن یابد.

    همینطور زمانی که عامدانه گرفتن کالری‌ را ممحدوده می‌نمایید، استفاده پروتئین برای کم شدن چربی‌ها سودمند است.

    در مطالعه‌ایی ۱۲ ماه بر روی ۱۳۰ نفر مبتلا به اضافه وزن که بایست از برنامه‌ی خوراکی با کالری ممحدوده پیروی می‌کردند، اثبات شد گروهی که پروتئین بی‌شماری استفاده می‌کردند بیش از ۵۳٪ از چربی بدنشان را، در مقایسه با گروهی که پروتئین متداولی استفاده می‌کرد، از دست دادند.

    البته، کم شدن وزن گام اول است. برای بعضی مردم حفظ وزن به مراتب چالش بزرگتری نسبت به کم شدن وزن محسوب می‌شود.

    مطالعات نشان می‌دهد زیاد شدن اندکی پروتئین به برنامه‌ی خوراکی یاری فراوانی به حفظ وزن و عدم بازگشت چربی‌های از دست رفته می‌نماید. در یکی از مطالعات نمایان شد چنانچه مقدار پروتئین استفادهی خود را از ۱۵٪ از کالری هر روزه به ۱۸٪ برسانید، احتمال بازگشت وزن از دست رفته تا ۵۰٪ کم شدن می‌یابد.

    چنانچه در صدد کم شدن وزن، حفظ وزن و جلوگیری از اضافه وزن در آینده هستید، زیاد شدن دائم جذب پروتئین را همواره مد دید بگیرید.


    ۸. پروتئین ضرری به کلیه‌های سالم وارد نمی‌کند.

    خیلیی از مردم اشتباها بر این باورند که جذب پروتئین بی‌شمار به کلیه‌ها ضرر می‌رساند.

    در واقع مردمی که از مریضی‌های کلیوی رنج می‌برند بایست استفاده پروتئین را ممحدوده نمایند، زیرا پیروی از برنامه‌ی خوراکی لبریز پروتئین برایشان زیان آور است. این امر را نبایست دست کم گرفت زیرا مسائل کلیوی خیلی پرمخاطره هستند.

    گرچه، جذب پروتئین بی‌شمار برای مردم مبتلا به مریضی‌های کلیوی خیلی پرمخاطره است اما این امر ابدا در مورد مردمی که کلیه‌های سالم دارند، صدق نمی‌کند.

    در واقع، مطالعات بی‌شماری در این زمینه صورت پذیرفته و اثبات شده است که برنامه‌ی خوراکی لبریز از پروتئین هیچ‌گونه اثر زیانباری بر کلیه‌های سالم ندارد.


    ۹. پروتئین به جسم یاری می‌کند تا پس از ضرر بافت و هیکل‌های خود را التیام قسمتد.

    پروتئین به جسم یاری می‌کند تا پس از ضرر‌ خود را بازیابد.

    فرض بر اینکه پروتئین بتواند ساختار اصلی بافت‌های جسم و هیکل‌ها را التیام قسمتد، فوق‌العاده به دید می رسد.

    مطالعات متعدد در این زمینه حاکی از آن است که میل کردن پروتئین بی‌شمار پس از ضرر‌ها و جراحات، خوب شدن بافت‌ها و هیکل‌ها را سرعت قسمتیدن به می‌نماید.


    ۱۰. پروتئین یاری می‌کند تا با زیاد شدن سن تندرستی خود را حفظ نمائید.

    یکی از پیامدهای پیری، کم شدن حجم عضلانیست.

    کم شدن حجم عضلات از پیامد کهولت سن است و یکی از عمده علت ها ضعف، عدم موفقیتگی استخوان و تنزل کیفیت زندگی در کهنسالان است.

    میل کردن پروتئین بی‌شمار در زمره مناسبترین روش‌های جلوگیری از کم شدن حجم عضلات در پیری به شمار می‌رود.

    پرتحرکی و وزنه‌برداری یا انجام منظم ورزش نیز از دیگر فاکتور های حیاتی در این زمینه به شمار می‌روند که اثر شگرفی در غلبه این پیامد دارند.


    چقدر پروتئین در روز استفاده کنیم؟

    گرچه جذب پروتئین بی‌شمار برای بعضی مردم از خاصیت ها خیلیی برخوردار است اما برای تمام‌ی مردمالزامی ندارد.

    بیشتر مردم ۱۵٪ از کالری هر روزه‌ی خود را از پروتئین‌ها کسب می‌کنند، که برای جلوگیری از فقدان پروتئین بیش از اندازه کفایت است.

    با این وجود، در موارد ویژه مردم می‌توانند بیش از این مقدار یعنی تا ۲۵ یا۳۰٪ از کالری هر روزه‌ی خود را از پروتئین‌ها تامین کنند.

    چنانچه در صدد کم شدن وزن، خوب شدن تندرستی متابولیزم یا زیاد شدن توده‌ی عضلانی هستید، اعتماد از استفاده پروتئین به اندازه از ارزش ویژه‌ایی برخوردار است.


    نظر های خودتون را برای یاثار قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد


    برچسب ها :

    آمار باز دید این مطلب خصوصیات پروتئین؛ 10 علت علمی برای استفاده پروتئین | مجله سلامت یاثار
    تعداد کل بازدید ها: 12
    تعداد بازدید های ماه جاری: 0 نظرات و پیشنهادات

    مطالب مشابه