مناسبترین غلات برای لاغری و رژیم خوراکی | مجله سلامت یاثار
وقتی که پژوهشگران دانشگاه هاروارد آمریکا، رژیم خوراکی بیش از ۲۷۰۰۰ نفر را در طول ۸ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند، گرفتنند مردمی که از غلات سبوس دار به صورت هر روزه مصرف میکنند، کمتر از دیگر مردم چاق شدهاند. البته به یاد داشته باشید که تنها به دلیل سبوس دار بودن نبایست بیش از اندازه از آن مصرف نمایید. کربوهیدارتهایی وجود دارد که قادراست به کم شدن وزن شما یاری کند. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.
برنج قهوهای، دانه متوسط:
برنج قهوه ای ساده همواره هیچ نمکی ندارد و دارای مواد معدنی و فیبر خیلیی است. تقریبا زیادتر کارشناسان غذا پیشنهاد میکنند برنج قهوهای را به صورت هر روزه استفاده نمایید.
اهمیت غذاای: یک عهده برنج قهوهای پخته شده شامل ۲۱۸ کالری، ۴ گرم فیبر، ۵ گرم پروتئین، ۲ گرم چربی، ۴۶ گرم کربوهیدرات ،۱۰۷ درصد منیزیم و ۱۵ درصد ویتامین B6 است.
با مصرف یک عهده برنج قهوهای برای صبحانه شما میتوانید تا نوبت خوراکی بعدی سیر باشید و وزن خود را به مناسبی کم نمایید.
کینوا:
کینوا دوبرابر برنج قهوهای پروتئین دارد (این ماده یکی از خوراکی هایی است که برای کم شدن وزن خیلی پیشنهاد میشود). پروتئین موجود در کینوا شامل مجموعهای کامل از شاخههای زنجیرهای و اسیدهای آمینه الزامی است و همین امر سبب میشود این ماده یک تولید کننده عالی عضله و بافت باشد.تمام پروتئینها و فیبرهای موجود در آن(به همراه یک چربی سالم و اندکی کربوهیدارت) اثر خیلی اندکی بر روی قند خون شما خواهد داشت. مزه نرم و خوشمزه کینوا سبب شده است که تمام مردم بتوانند به آسانی از آن مصرف کنند. شما میتوانید این ماده را هنظیر برنج و در عرض ۱۵ دقیقه بپزید.
همینطور بخوانید: خاصیت ها کینوا
اهمیت غذاای: یک عهده کینوای پخته شده شامل ۲۲۲ کالری، ۵ گرم فیبر، ۸ گرم پروتئین، ۴ گرم چربی، ۳۹ گرم کربوهیدارت، ۵۸ درصد منگنز ،۳۰ درصد منیزیم و ۱۹ درصد فولات است.
تقریبا بیش از ۲۰ شیوه متفاوت برای میل کردن کینوا وجود دارد. شما میتوانید برای صبحانه، نهار، شام، دسر یا به عنوان تنقلات از کینوا مصرف نمایید و به سادگی از وزن خود بکاهید.
جوی پرک:
جوی پرک یک ماده عالی است و خیلی سریع میپزد. وقت پخت آن تقریبا ۵ دقیقه است. جوی پرک یکی از مواد عالی و لبریز از فیبر محسوب میشود. این ماده ریسک دچار به مریضیهای قلبی، زیاد شدن فشار خون و دیابت گونه ۲ را کم شدن میدهد و پروتئین مورد احتیاج برای ساخت عضله را تامین میکند. تنها بایست مواظب قندی که در جوی پرک مزهدار وجود دارد باشید.تلاش نمایید از جوی پرک ساده مصرف نمایید و در صورت احتیاج آن را میوههای متفاوت شیرین نمایید.
اهمیت غذاای: یک عهده جوی پرک پخته شده با آب، ۱۶۶ کالری، ۴ گرم فیبر، ۶ گرم پروتئین، ۴ گرم چربی، ۳۲ گرم کربوهیدرات، ۶۸ درصد منگنز و ۱۸ درصد سلنیوم دارد.
جوی دو سر خرد شده:
این گونه جو همواره توسط دستگاههای مخصوصی خرد میشود. برای پخت جوی دو سر خرد شده بایست یک شب قبل آن را خیس نمایید و روز بعد یک ساعت بپزید. آنزیمهایی که در دستگاه گوارش شما قرار دارند به وقت زیادتری برای نفوذ به جوی دو سر خرد شده احتیاج خواهند داشت. همین امر سبب میشود فرآیند گرفتن گلوکز کمتر شود. درنتیجه استفاده این گونه جو برای مردمی که مبتلا به دیابت هستند زیادتر پیشنهاد میشود.
اهمیت غذاای: یک عهده جوی دو سر خرد شده پخته نشده، ۳۰۰ کالری، ۸ گرم فیبر، ۱۰ گرم پروتئین، ۵ گرم چربی، ۵۴ گرم کربوهیدارت، ۲۷ درصد منیزیم و ۴ درصد پتاسیم دارد.
موسلی:
منبع و خاستگاه اصلی موسلی سوئیس است. موسلی یک ترکیب قدرتمند فیبر و پروتئین از جوی پرک، میوههای خشک شده و آجیل است. اگرچه یک عهده از موسلی ۳۰۰ کالری دارد اما وجود ویتامینها و مواد معدنی خیلی در آن، سبب شده است که این ماده یک نوبت خوراکی سالم محسوب شود.
اهمیت غذاای: یک عهده موسلی، ۲۸۹ کالری، ۶ گرم فیبر، ۸ گرم پروتئین، ۴ گرم چربی، ۶۶ گرم کربوهیدارت، ۵۲ درصد ویتامین B6، ۵۲ درصد ویتامین B12 و ۳۱ درصد ویتامین E دارد.
گرانولا:
گرانولا لبریز از مواد غذایی است. شما میتوانید از این ماده برای کم شدن وزن خود مصرف نمایید. البته برای اینکه گرانولای سالمتری داشته باشید مناسبتر است طرز آماده آن را در منزل یاد بگیرید.
اهمیت غذاای: یک عهده گرانولا، ۵۹۷ کالری، ۱۱ گرم فیبر، ۱۸ گرم پروتئین، ۲۹ گرم چربی،۶۵ گرم کربوهیدرات،۲۴۷ درصد منگنز، ۶۸ درصد ویتامین E و ۶۵ درصد فسفر دارد.
جو:
جو تنها برای پختن سوپ نیست. نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد که اگر جو برای صبحانه استفاده شود، محتوای فیبری آن قادراست شما را سیرتر نگه دارد.
اهمیت غذاای: یک عهده جوی پخته شده، ۱۹۳ کالری، ۶ گرم فیبر، ۴ گرم پروتئین، ۱ گرم چربی، ۴۴ گرم کربوهیدرات، ۲۰ درصد منگنز ، ۱۹ درصد سلنیوم و ۱۶ درصد Niacin دارد.
گندم خراسان(کاموت):
گندم خراسان هم خانواده گندم دوروم است. زیادتر کارشناسان گندم خراسان را جانشین مناسبی برای برنج قهوهای میدانند. گندم خراسان دارای اسیدهای چرب سالمتری است . همینطور این ماده ۴۰ درصد زیادتر از گندم متداولی پروتئین دارد.
اهمیت غذاای: یک عهده گندم خراسان پخته شده شامل ۲۵۱ کالری، ۷ گرم فیبر، ۱۱ گرم پروتئین، ۲ گرم چربی، ۵۲ گرم کربوهیدارت، ۲۴ درصد Niacin، ۱۴ درصد تیامین است.
تف:
این ماده یکی از مناسبترین غلات بدون گلوتن است و همین امر سبب شده است مردمی که به مریضی سلیاک مبتلا هستند از آن برای پخت نان مصرف کنند.
اهمیت غذاای: یک عهده تف پخته شده ۲۵۵ کالری، ۱۰ گرم فیبر، ۱۰ گرم پروتئین، ۲ گرم چربی، ۵۰ گرم کربوهیدرات و ۳۱ درصد تیامین دارد.
فارو:
این ماده تقریبا دو برابر برنج قهوهای فیبر و پروتئین دارد. فارو لبریز از کلسیم و آهن است. مزه و بافت بی نظیر آن سبب شده زیادتر مردم عاشق استفاده فارو باشند. شما میتوانید از دستورهای پخت متفاوتی برای آماده و مهیا سازی فارو مصرف نمایید.
اهمیت غذاای: نصف عهده فاروی پخته شده، ۱۰۰ کالری، ۴ گرم فیبر، ۴ گرم پروتئین، ۱ گرم چربی، ۲۶ گرم کربوهیدرات دارد.
گندم سیاه:
گندم سیاه شامل ۳ گرم فیبر و ۴ گرم پروتئنی است و مواد معدنی بیشتری دارد.
اهمیت غذاای: ۲۸ گرم گندم سیاه، ۹۶ کالری، ۳ گرم فیبر، ۴ گرم پروتئین، ۱ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱۸ درصد منگنز، ۱۵ درصد مس، ۱۶ درصد منیزیم دارد.
ارزن:
این دانه آسیایی دارای پروتئین بیشتری است و عاری از گلوتن میباشد. این ماده همینطور پربار از ویتامین B، کلسیم و آهن است.
همینطور بخوانید: خاصیت ها ارزن
اهمیت غذاای: ۲۸ گرم ارزن، ۱۰۶ کالری، ۲ گرم فیبر، ۳ گرم پروتئین، ۱ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۲۳ درصد منگنز، ۱۰ درصد مس و ۵ درصد ویتامین است.
بلغور:
این ماده در خوراکی های خاورمیانه زیادتر مورد مصرف قرار میگیرد و لبریز از فیبر و مواد معدنی است. همینطور این ماده جانشین عالی برای برنج یا کوسکوس محسوب میشود.
اهمیت غذاای: ۲۸ گرم بلغور، ۹۶ کالری، ۵ گرم فیبر، ۳ گرم پروتئین، ۲۱ گرم کربوهیدرات، ۴۳ درصد منگنز و ۱۱ درصد منیزیم دارد.
آرد ذرت (سبوس دار، زرد):
آرد ذرت از ذرت خشک آماده میشود. این ماده هنظیر گندم یا دیگر غلات دارای مواد غذایی خیلیی است. آرد ذرت لبریز از منیزیم، سلنیم و تیامین است.
اهمیت غذاای: ۲۸ گرم آرد ذرت شامل ۱۰۱ کالری، ۲ گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین، ۱ گرم چربی، ۲۲ گرم کربوهیدرات، ۹ درصد منیزیم ، ۷ درصد تیامین و ۶ درصد سلنیوم است.
نظر های خودتون را برای یاثار قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد