علت کوفتگی و خستگی در بدن چیست؟
آیا شما هم جز آن دسته از افرادی هستید برای انجام دادن کارهای روزانه خود دچار کمبود انرژی می شوید و یا اینکه دائما احساس ضعف و کم توانی دارید؟ آیا همیشه این احساس را دارید که میزان انرژی شما به پایان ترین حد خود رسیده است؟ آیا احساس خستگی مزمن دارید؟ اگر جز این دسته از افراد می باشید باید پیش از هر چیز علت این خستگی ها را کشف کنید و سپس درفکر درمان آن باشید.
کار کردن زیاد را باید یکی از اصلی ترین دلایل کمبود انرژی های دائمی دانست. اما باید توجه داشت که مواردی دیگری هم می باشند که به علت انجام ندادن یا انجام دادن آنها به خستگی های دائمی مبتلا می شوید ، مانند خستگی های روحی و جسمی. در این مقاله به بیان اصلی ترین دلایل به وجود آمدن این پدیده روبرو می شویم. با رعایت این دلایل حتما برای خستگی های مزمن خود راه چاره پیدا خواهید کرد. با ما همراه باشید.
کنار گذاشتن ناگهانی ورزش
دلیل اصلی که همه ما برای کنار گذاشتن ناگهانی ورزش برای خودمان می آوریم، خستگی زیاد و نداشتن انرژی برای انجام دادن حرکات ورزشی می باشد. اما حقیقت این می باشد که کنار گذاشتن ورزش خود باعث به وجود آمدن خستگی های مزمن می شود. دانشمندان جورجیا برای به اثبات رساندن این فرضیه روی بیست انسان بالغ، که به کارهای اداری با میزان تحرک کم مشغول بودند، آزمایشاتی را به انجام رساندند. این انسان ها که به خستگی مزمن دچار بودند، در طی گذراندن دوره آزمایش میزان بیست دقیقه ورزش را به برنامه روزانه خود افزودند.
بعد از شش هفته ، پیشرفت بسیار خوبی در میزان سلامتی این افراد به وجود آمده بود و از میزان خستگی های مزمن آنها تا حد قابل توجهی کاسته شده بود. ورزش کردن منظم سبب افزایش قدرت بدنی شده، سبب عملکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی شده و میزان املاح و اکسیژنی را که به بافت های بدن می رسند را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد. پس اگر همیشه خسته هستید و از نوع خستگی های مزمن را تجربه می کنید بهتر است که این بار در هنگام خستگی بجای چرت زدن،پیاده روی را امتحان کنید و اگر با این پیاده روی خستگی شما از بین رفت باید به شما تبریک بگوییم چرا که علت خستگی های مزمن خود را دریافته اید.
شاید آب به میزان کافی نمی نوشید
نوشیدن آب کافی باعث می شود که عملکرد همه سیستم های بدن بهبود یافته و به طور کلی همه قسمت های بدن وظایف خود را به درستی انجام دهند. آب برای بدن بسیار لازم می باشد و بهتر است که روزانه مقدار کافی آب بنوشیم تا عملکرد صحیح بدن خود را حفظ نماییم. متخصصان تغذیه عقیده دارند، کاهش فقط دو درصدی میزان مایعات بدن، عوارض بسیار زیادی برای توانایی مفید بدن انسان خواهد داشت. کاهش میزان مایعات بدن، سبب کاهش حجم خون می شود و در نهایت سبب بالا رفتن غلظت خون در بدن فرد میشود. افزایش غلظت خون خود سبب کاهش بسیار زیاد سرعت گردش خون در بدن میشود و در نهایت این مورد پمپاژ قلب را با مشکلات جدی مواجه می نماید. همه این موارد با یکدیگر تعامل پیدا می کنند تا باعث شوند که سرعت رسیدن املاح و اکسیژن به بافتهای بدن کاهش یابد. این موارد باعث به وجود آمدن خستگی های مزمن می شوند چرا که هنگامی که اکسیژن به بافت های بدن نرسد طبیعتا اکسیژن به عضلات بدن هم به مقدار کافی نمی رسد و همین مورد باعث می شود که عضلات دائما ناتوان و خسته به نظر برسند.
کمبود آهن
آیا شما به اندازه مورد نیاز از خوراکیهای آهن دار استفاده می نمایید؟ کم شدن میزان آهن در بدن سبب خستگی، ضعف و بدخلقی خواهد شد. به همه این موارد کاهش تمرکز را هم اضافه نمایید. برای کاهش ریسک مبتلا شدن به کم خونی، نیاز است که مصرف میزان آهن را تا حد استانداردی افزایش دهید. حبوبات ، گوشت قرمز، تخم مرغ، بادام زمینی، تنقلات و سبزیجات از منابع اصلی آهن خوراکی می باشند. برای جذب نمودن میزان بیشتر آهن، بهتر می باشد در کنار این خوراکی ها، از خوراکیهایی که ویتامین سی دارند هم استفاده نمایید.این خوراکی ها باعث می شوند که سطح آهن در بدن بالاتر برود و خستگی کاهش یابد.