طرز تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر

  • زمان درج : 4 ماه قبل
  • مسیر فعلی شما در سایت دهکده دانلود بخش دانلود کتاب : مجله سرگرمی یاثار-->>> آشپزی-->>>
  • بخش مربوطه : آشپزی
  • طرز تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر
  • طرز تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر
    این نوع از شامی متعلق به شمال کشور می باشد و در ماه مبارک رمضان، طرفداران بسیار زیادی دارد. چون غذایی مقوی و برای سالمندان عالی و برای کودکان غذایی کامل است. شامی پوکه چند نوع دارد و با موادی مختلف مانند سبزی یا گوشت چرخ کرده و یا موادی دیگر درست می شود که پای ثابت سفره افطار مخصوصا در گیلان است. در گیلان معمولا این غذا را با سبزی و پنیر میل می کنند که بسیار شامی را خوشمزه تر می کنند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کامل شامی پوکه با سبزی های معطر را خدمتتون توضیح بدیم.

    شامی پوکه با گوشت

    مواد لازم برای تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر

    • گوشت تیکه ای
    • پیاز
    • سیب زمینی
    • لپه
    • نمک
    • فلفل
    • پودر سوخاری به دلخواه شما
    • زردچوبه
    • تخم مرغ
    • دارچین
    • سبزی های معطر (مرزه – ترخون – ریحون – جعفری) از هر کدام مقدار کمی

     

    طرز تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر


    ابتدا گوشت و پیاز و سیب زمینی و لپه را می پزیم و می گذاریم تا خنک شوند. برای پختن به اندازه ای در آن آب میریزیم که با پخت مواد، آب نیز کاملا بخار شود. بعد تمامی مواد را با هم چرخ کرده یا در خردکن میریزیم تا کاملا لِه شوند. در هنگام پخت این مواد، کمی نمک در آن بریزید تا مزه دار شوند.
    بعد از کاملا لِه شدن مواد، در ظرفی تقریبا بزرگ میریزیم، چون باید بسیار ورز بدهیم و هم بزنیم، از ظرف بزرگ استفاده میکنیم. به آن مواد، نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین و سبزی های معطر و یک پیازه کوچک رنده شده، اضافه میکنیم. خوب هم میزنیم. بعد تخم مرغ ها را درون آن ریخته و خوب ورز می دهیم. پودر سوخاری را به دلخواه می توانید اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حالتی چسب ناک به خود بگیرد. ماهیتابه را روی شعله گذاشته و کمی روغن درون میریزیم تا روغن داغ شود. نه در حدی که روغن بسوزد.
    بهتر است برای تهیه این شامی از ماهیتابه نچسب استفاده کنید، تا مواد ما به کف ماهیتابه نچسبد. با قاشقی، اندازه یک سیب کوچک، مواد بردارید و آن را در کف دست، بچرخانید و حالتی گلوله مانند به آن بدهید. بعد این مواد را اندازه یک کفت دست، تخت کرده و وسط آن، یک سوراخ کوچک ایجاد کنید. بعد از آن، مواد را داخل ماهیتابه گذاشته و خوب سرخ کنید. به طوری که دو طرف شامی طلایی رنگ شود. باید شعله کم باشد تا مغزپخت شود. لازم به ذکر است برای جلوگیری از چرب شدن و زیاد سرخ شدن شامی، به دلیل این که مواد داخل آن از قبل پخته، میتوان با کمترین روغن و کمترین زمان آن را سرخ کرد. اما برای تُرد شدن و خوشمزه تر شدن شامی، آن را خوب سرخ کنید تا بهترین مزه با بگیرد.
    در برخی که گوشت خورشی یا تیکه ای  نداریم، میتوانیم مواد را با گوشت چرخ کرده بپزیم و در بعضی مواقع نیز، دیده شده که بسیاری این نوع سبزی های معطر را دوست ندارند، برای همین می توان بدون سبزی هم شامی را درست کرد. به شکلی سنتی تر...
    در شهرهای شمال کشور، در ماه مبارک رمضان، برای این که کل این سی روز را از این نوع غذا، سر سفره افطار و سحری داشته باشند، به مقدار زیاد آن را درست کرده و در بسته های کوچک در فریزر نگهداری می کنند و هر بار یک بسته از آن را سرخ کرده و تازه تازه میل می کنند. چون این غذا با زحمات بسیاری درست می شود، با این روش تازه تازه شامی را آماده و بدون دردسر حاضر می کنند.

    شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر
    تناول این نوع شامی بسیار بسیار عالی در ماه رمضان است و از گشنگی جلوگیری می کند. همچنین برای سالمندان و کودکان به دلیل داشتن مواد پروتئین و مغذی بسیار غذایی سالم و کاملی است.
    شامی معمولا با انواع سبزی، گوجه و خیار، نان و پنیر سرو می شود. این یکی از انواع شامی هاست به این دلیل که هر کس می تواند به آن مواد اضافه یا از آن کم کند.
    امیدواریم از خوردن این غذا لذت ببرید. نوش جان !


    برچسب ها : طرز تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر طرز تهیه شامی پوکه با گوشت طرز تهیه شامی پوکه با سبزی های معطر شامی پوکه با گوشت شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر مواد لازم برای تهیه شامی پوکه با گوشت مواد لازم برای تهیه شامی پوکه

    آمار باز دید این مطلب طرز تهیه شامی پوکه با گوشت و سبزی های معطر
    تعداد کل بازدید ها: 284
    تعداد بازدید های ماه جاری: 0 نظرات و پیشنهادات